De Zware Hufters

De Carbagerun

Altijd al mee willen doen aan de Gumball Rally of Cannonbal Run? Maar helaas (nog) niet in het bezit van een Ferrari of Aston Martin? Stop maar met sparen, want je kan nu meedoen aan een nog veel groter avontuur: the Carbage Run. Een fantastisch avontuur door Europa van vijf dagen in een auto die niet meer dan 500 euro mag kosten.

” The Carbage Run zei je, wat is dat dan? “

 

De Carbage Run

Ben jij zo iemand die het niet kan laten om aan de handrem te trekken als je over een besneeuwde weg de bocht door rijdt? Dan is de Wintereditie van de Carbage Run echt iets voor jou!

Winters…

Begonnen als het “kleinere broertje” van de Carbage Run, maar inmiddels uitgegroeid tot een evenement met een eigen karakter. Door de sneeuw en de kou met een oud barrel, nóg meer uitdaging en nóg meer gezelligheid. De vaste deelnemers van de Wintereditie vinden de Zomereditie voor mietjes! Dit wordt een ware overlevingsslag. Stel je eens voor: met een oud barrel van maximaal 500 euro een uitdagende route door de kou en sneeuw gaan rijden. De route is korter dan bij de zomerse Carbage Run, maar wel veel uitdagender. Ook de gezelligheid zal zeker niet minder zijn. Aprés-ski is niks vergeleken met aprés-Carbage-Run. De Carbage Run is niet alleen een spannende route die wordt gereden in een oud wrak; dit is een avontuur, een verslavende ervaring die je nooit meer vergeet! Meedoen aan de Carbage Run zegt wat over jou en over wat jij belangrijk vindt: lol hebben in je leven!

Uitdaging…

Ook bij de winter edition heb je voordat je aan de start verschijnt je eerste uitdaging al te pakken. Ondanks het feit dat de auto slechts 500 euro mag kosten, en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1998, dagen wij je uit om niet met zomaar een oud brik aan te start te verschijnen. Use your imagination! Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele voertuig aan de start. Wedden dat je meer hoofden laat bijdraaien dan wanneer je in een Ferrari zou rijden? Ok.. en ook een paar hoofden zullen met verbijstering heen en weer schudden, maar who cares?

De trip…

Tijdens de Carbagerun 2017 doorkruisen we Denemarken, Noorwegen en finishen we in Zweden!  Een rit van zo´n 2600 km.

Zondag vertrekken we naar de startlokatie in Kopenhagen (DK)  Dag 1, maandag, rijden we naar Oslo (NO), de run begint dus meteen mooi!. Dag 2 rijden we door naar Bergen, (NO) dat ziet er spannend uit en dag 3 naar Hamar (NO) ook best spannend!. De 4e dag rijden we naar Sundsvall (SE), om op dag 5 te finishen in Stockholm (SE).  En dan moeten/willen we nog terug naar huis, wat dan nog zo’n 1450 km is naar Heiloo!  Na dit weekje Carbagerun zullen er zo’n 5000 km onder de Pajero zijn doorgehobbeld.

Per dag vertrekken we van punt A (via X, Y en Z) naar punt B, de finishlocatie. Je krijgt een route mee waardoor je er zeker van bent dat je over de meest fantastische wegen gaat rijden. De finishlocaties bevinden zich in de gezelligste (wintersport)plaatsen van de landen die we aandoen.

Het doel…

Deze race gaat niet om snelheid, wel om handigheid en creativiteit! Elke dag ontvang je een opdracht voor onderweg, waarmee je punten kunt verdienen. En hou je hart maar vast, want deze opdrachten zorgen ervoor dat je in de gekste situaties terecht komt die je niet snel zult vergeten. Een heerlijke kick en mooi voor je stoere-verhalen-doos natuurlijk. Er zijn met de Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de race is toch echt lol maken. De reis is de prijs.

Wanneer is dat dan?

Dit jaar wordt de Wintereditie gereden van 6 tot en met 10 februari 2017, startlocatie is Kopenhagen in Denemarken!

 

Klinkt onwijs gaaf, kunnen wij ook nog meedoen?

Helaas, de inschrijving voor de wintereditie van de Carbage Run 2017 is gesloten, ze zitten helemaal vol! Maar dat geeft verder niet hoor, dan hebben jullie meer tijd om ons te volgen!