De Zware Hufters

Track2Share – Het ultieme Carbagerun tracking systeem!

Waar zijn De Zware Hufters nu?

Klik hier en je komt het te weten!

Waar zijn de Winterrunners nu?

Klik hier en je komt het te weten!

Volg De Zware Hufters én andere Runners via Track2Share

Ook dit jaar zijn de ‘onnavolgbare’ Zware Hufters tijdens de Run serieus van plan om weer de nodige digitale sporen achter te laten. Hierdoor is het voor thuisblijvers en belangstellenden relatief eenvoudig om de verrichtingen van Team 66 tijdens de Carbagerun 2017 Wintereditie zo goed als ‘live’ te volgen.

Om dit mogelijk te maken, gebruiken we wederom de app Track2Share. Deze -door ex-Carbagerunners geschreven- app is beschikbaar voor de mobiele platforms Android en iPhone

T2S account  +  T2S app = Je gegevens op kaart!

Vóór je gebruik kan maken van Track2Share moet je eerst een account aanmaken via de Track2Share website. Hier kies je je gebruikersnaam en kan je een thumbnail plaatsen, waarmee je later op de kaart bent terug te vinden. Meldt je ook even aan bij de Carbagerun Winter 2017 groep (Zie menu-item hieronder voor info).

Vervolgens installeer je de Track2Share app voor jouw telefoon en logt via deze app in op je T2S account. Pas eventueel de instellingen aan (bijvoorbeeld ‘Web Post Interval’ op 60 seconden en ‘GPS recording interval’ op 20 seconden) en laat vervolgens de tracker een paar minuten lopen. Controleer op de kaart of je tracker zichtbaar is. Pas eventueel groepsinstellingen aan als dit niet het geval is.

(afbeeldingen hieronder zijn voor de mobiele app.)

Track2Share maakt gebruik van de  GPS (locatiegegevens) van de telefoon of tablet en plaatst met een zelf in te stellen interval je gebruikersnaam, positie en snelheid op een kaart. (Voor het versturen van de data is wel een data abonnement noodzakelijk, dataverbruik is bescheiden). 

Ook is het mogelijk om groepen van voertuigen op één kaart te volgen. Vooral deze laatste optie is erg leuk om alle Carbagerunners die Track2Share gebruiken in één oogopslag te kunnen volgen.

Wél als je je aanmeldt bij een groep!

Ja hoor, da’s mogelijk, kijk maar op het kaartje hierboven!  Speciaal voor dit doel is er via Track2Share een aparte groep aangemaakt voor de Wintereditie van 2017.

Nadat je zelf een account hebt aangemaakt bij Track2Share, kan je je vervolgens via de optie ‘Search for groups’ zoeken naar- en aanmelden bij de Carbagerun groep. De groepsnaam is Carbagerun 2017 Winter, er is geen wachtwoord nodig.

Als je je hebt aangemeld bij de groep, kan je het bijbehorende kaartje vervolgens (relatief) eenvoudig op je eigen site plaatsen.

Voor gebruik binnen een WordPress site kan je eventueel gebruik maken van een speciaal pagina-sjabloon. Meer info hierover is op te vragen via het contactformulier op deze site.

De tab hieronder geeft een en ander ook nog even in plaatjes weer.

Speciaal voor de visueel ingestelden onder de runners is bovenstaande uitleg ook als beeldverhaal beschikbaar gesteld.

Let op: Dit is de info voor de webversie.

Als je het zat bent om als rondrijdende smiley op de kaart te verschijnen, dan kan je  eenvoudig je schermafbeelding aanpassen via de Track2Share website. (dit gaat dus niet via de app)

Log in bij jouw T2S account en in het scherm wat je dan voor je neus krijgt kan je een afbeelding instellen.  Grootste kans op succes heb je met een vierkant .jpg bestandje.
Klik afsluitend op ‘Change picture’ om de wijziging door te voeren.

Track2Share screen

Het kan even duren voordat je de afbeelding daadwekelijk op de kaart ziet verschijnen.

Tuurlijk kan dat, dat zie je hier toch ook al gebeuren?

De kaart wordt getoond in een z.g. iframe, maar omdat WordPress het tonen van iframes niet meer standaard mogelijk maakt, moet je gebruik maken van de plugin “iframe”  van webvitality. Ding installeren en activeren. Vervolgens op de pagina of in het bericht waar je de kaart wil plaatsen de volgende code neerzetten:

iframe src=”https://track2share.com/embed/?api=HIER STAAT JULLIE API CODE&follow=true&sidebar=true&pan=true&zoom=true”

Zet deze regel wel even strak tussen [ haken ].
De api code haal je op bij de track2share website. (inloggen op T2S site, dan naar My Groups, achter je eigen account staat knop embed. Daar staat de api code)

Hierna pagina of bericht publiceren en je site is een kaartje rijker!

Je hebt geen eigen website maar wil je volgers wel laten zien waar je uithangt?  Da’s geen probleem, je kan onderstaande code gewoon kopiëren en in de adresbalk van je browser plakken, op je Facebookpagina zetten of versturen via mail, Whatsapp of postduif…
(in het laatste geval moet je hem wel eerst ff uitprinten)

http://bit.ly/2j2XFpG

Wil je de kaart op je Facebook pagina tonen, dan kan je dit door middel van ‘Static HTML’ voor elkaar krijgen.  (Wij gebruiken een app van Thunderpenny om dit te realiseren) Via je pagina menu  kan je nu (na het uitvoeren van een aantal configuratie stappen) jouw kaartje tonen.

Het datagebruik van de app is een beetje afhankelijk van de manier hoe je hem gebruikt. Gebruik je hem alleen om je positie door te geven, dan zal het dataverbruik enkele honderden kb’s tot 2 MB per dag bedragen.
Wij stellen de app zo in dat T2S elke 10 seconden een GPS positie bepaald en deze punten 1 x per minuut upload naar de server.
 
Maak je gebruik van de kaarten of chat opties binnen T2S, dan zal het dataverbruik wel toenemen, maar het is nog steeds niet schrikbarend veel, tijdens een testrit van 9 uur hebben we ongeveer 3 MB gebruikt.
 
De afgelopen paar jaar hebben wij per weekje Run ongeveer 1,5 Gig aan data verstookt, en dan hadden we 1 tablet, 1 laptop en een aantal telefoons in gebruik voor navigatie, site bijwerken, foto’s plaatsen, Track2Share e.d.

Jawel, dat is inderdaad mogelijk!

Je kan via de website van Track2Share je routepunten downloaden en via Google Maps weergeven. Een kanttekening hierbij is wel dat je bij het downloaden van de gegevens je hele datahistorie voor je kiezen krijgt, het is dus niet per rit opgesplitst. Dit zal je achteraf zelf moeten doen.

Om dit ongemak te tackelen verzamelen wij onze routegegevens met de (Android) app ‘Geo Tracker‘, draaiend  op een tablet of telefoon. Je kan tijdens de registratie ook de rit statistieken bekijken.Geo Tracker in bedrijf

Na het rijden van een rit exporteren we de opgenomen gegevens (kan in GPX, KML of KMZ format) en versturen ze via FTP naar de webserver.

De kaarten worden vervolgens met behulp van de WordPress plugin ‘WP GPX Maps‘ opgebouwd. De plugin leest het door GeoTracker gemaakte  bestand in en verwerkt deze tot een kaart voor op een WordPress website. Een overzicht van de functionaliteit van de plugin is terug te vinden op deze pagina.

Een voorbeeld van een ritregistratie zie je hieronder.

Total distance: 883.27 km
Max elevation: 364 m
Average speed: 154.07 km/h
Total time: 07:53:37
Download file: cr2016dag7.gpx

Waar zijn De Zware Hufters nu?

Klik hier en je komt het te weten!

Waar zijn de Winterrunners nu?

Klik hier en je komt het te weten!